A mig camí

Ho estem fent bé?

Posted on: 08/03/2011

Avui és el Dia Internacional de la Dona, dia de mil estadístiques que demostren el camí que encara ens falta recórrer per a assolir la igualtat real. Aquest és l’objectiu, les accions que ens cal dur a terme moltíssimes.

Ara fa un any vaig escriure un article per la revista Espai de Llibertat, per un monogràfic sobre dones dirigents. Avui m’ha semblat un bon moment per a recuperar-lo, i mostrar-vos en aquest bloc la meva visió sobre la coeducació que realitzem als agrupaments escoltes i el seu resultat en la generació de dirigents a nivell d’entitat. Ha passat un any, i alguns números dels que parlava han canviat. A la Junta Permanent d’Acció Escolta ara hi ha 6 dones i 1 home, a la Oficina Tècnica 2 dones i un home, i als nostres agrupaments un 50% dels caps d’agrupaments són dones. Podem seguir pensant que hem assolit la igualtat, però no podem deixar de pensar-hi i treballar-hi perquè per exemple el panorama internacional no ha millorat. A nivell estatal segueixo sent l’única presidenta, i actualment al Comitè Escolta Europeu tan sols hi ha homes i al Comitè Escolta Mundial 2 dones d’entre 12 membres.

Aquests són doncs els números un any després, la resta del discurs em segueix semblant plenament actualitzat. Diumenge amb l‘Oriol Timoneda discutíem sobre l’Escoltisme a Catalunya el 2031 i la importància que seguiria tenint la nostra tasca educativa per a la generació de persones compromeses amb el país. En aquest sentit no podem oblidar que ens queden feina en la inclusió de nenes als nostres agrupaments que no viuen o han viscut la coeducació de forma tan intrínseca com nosaltres, i que l’agrupament és un espai de normalització en molts aspectes, però també en la convivència entre gèneres. No ho perdem de vista durant els propers anys.

Us deixo aquí l’enllaç de l’article. En parlem quan vulgueu, d’aquí un any com a tard hi tornem.

Feliç dia a totes!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Mentrestant a Twitter…

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

Anuncis
%d bloggers like this: